Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / БСП ще подкрепи Георг Спартански на балотажа

БСП ще подкрепи Георг Спартански на балотажа

БСП – Плевен ще подкрепи Георг Спартански в проедстоящия тази неделя балотаж за избор на кмет на Плевен. Това решение на Изпълнителното бюро на общинската структура на БСП обяви на пресконференция днес Цветко Цветков, председател на общинската организация.
Ние, като партия, не подкрепяме кандидатурата на проф. Димитър Стойков поради неговото неумело, некомпетентно и без ясни приоритети управление, заяви Цветков. Той призова членовете и симпатизантите на БСП в Плевен и общината да се обединят около кандидатурата на Георг Спартански. „Сега не става въпрос за ляво и дясно, а става въпрос за съдбата на Плевен и тази кауза трябва да е водеща за нас при гласуването в неделя”, заяви Цветко Цветков.
Той обяви също, че ще обжалват в Административния съд в Плевен резултата от изборите и ще искат ръчно преброяване на бюлетините в най-малко 10 избирателни секции. От БСП са категорични, че проведеният на 25 октомври вот е грубо манипулиран и от ГЕРБ са упражнили натиск върху работата на секционни избирателни комисии. Цветков заяви, че  имат категорични данни за неотразен в протоколите преференциален вот в тяхната листа за общински съветници.

Кандидатът за кмет Антон Георгиев също заяви, че не приема резултата от вота. Убеден съм, че е по-голям, каза Георгиев.
По отношение работата в новия Общински съвет от групата на БСП ще търсят разширяване чрез присъединяване на общински съветници от леви и центристки партии. Цветков посочи, че разединяването на левите в Плевен и на национално ниво е довело до незадоволителните резултати, които левицата постигна на тези местни избори в община Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...