Акценти
Начало / Политика / БСП избра кандидатите за областен и зам.-областен управител

БСП избра кандидатите за областен и зам.-областен управител

Мирослав Николов Михайлов е избран от Областния съвет на БСП Плевен за кандидат за поста областен управител,съобщават от пресцентъра на левицата. Това стана на провелото се снощи заседание на Областния съвет на БСП Плевен.

По точка „Предлагане, обсъждане и гласуване на кандидатури за Областен и Заместник – областен управители на област Плевен” са направени следните предложения за Областен управител и съответните гласове (при 46 гласували и 1 недействителна бюлетина) при първото гласуване:

Мирослав Николов Михайлов – 23 гласа

Радослав Георгиев Илиевски – 9 гласа

Илиян Славейков Йончев – 8 гласа

Цветко Петров Цветков – 5 гласа

При последвалия балотаж между първите двама, получили най-много гласове (при 45 гласували и 5 недействителни бюлетини), съответно Мирослав Михайлов е получил 27 гласа, а Радослав Илиевски – 13 гласа.

Преминавайки към втората част на гласуването, за заместник-областен управител на област Плевен е направено едно-единствено предложение – Чавдар Велинов. Областният съвет на БСП Плевен е взел решение за явно гласуване и Чавдар Велинов е подкрепен с 36 гласа „за” и 4 „против”.

Мирослав Михайлов от 2006 год. е председател на общинската организация на БСП в Червен бряг. Той беше издигнат от левицата и за кандидат за кмет през 2011 год. Завършил е ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност „История и география“. По-късно взема диплом и по публична администрация. Целият му трудов стаж е свързан с образованието.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...