Акценти
Начало / Култура / Близо седмица ще са празниците на изкуствата на името на Парцалев

Близо седмица ще са празниците на изкуствата на името на Парцалев

На 10 юни с поднасяне на цветя на барелефа на Георги Парцалев в Левски ще започнат празниците на изкуствата на името на великия артист. Веднага след това в салона на читалището ще е прожекцията на филма с негово участие „Привързанията балон”, уточняват от пресслужбата на Община Левски. Официално празниците ще бъдат открити в 19.00 часа, след което театралният състав при читалището ще представи пиесата „История на вероятностите”.

За 11 юни са планирани прожекция на филма „Невероятна история” и откриване на изложба живопис на художника Николай Караджов. В следващите дни са включени и филмите „Нако, Дако и Цако”, „Сиромашко лято”, прожекция на театралната постановка с участието на Парцалев „Милионерът”. С две представления – на „Предградие” и „Да си разменим жените”, ще се включи и ДКТ „Иван Радоев” Плевен. Драматичните театри на Габрово и Търговище също ще играят на сцената на местното читалище.

Празниците ще бъдат закрити на 15 юни със среща с дългогодишните сценични партньори на Георги Парцалев – Елена Кънчева и Веселин Цанев.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...