Акценти
Начало / Общество / Близо 30 000 лева за видеонаблюдение на детски площадки ще похарчи Общината

Близо 30 000 лева за видеонаблюдение на детски площадки ще похарчи Общината

За да бъдат опазени от умишлени повреди шестте детски площадки, изградени по проекта  „Организация на уличното движение с подобряване на физическата среда в град Плевен”, те ще бъдат поставени под постоянно видеонаблюдение. „Към тази крайна мярка сме принудени да пристъпим, за да опазим от вандалско посегателство току-що изградените детски площадки,  на които вече люлките са счупени, чешмичките са запълнени с пясък, пейките в близост до площадките също са счупени.  Какво ще остане от тези площадки след пет години, когато ще имаме проверка как Общината е поддържала обектите, изградени по проекта” , обясни пред журналисти днес кметът проф. Димитър Стойков.

За осигуряване на видеонаблюдение на шестте площадки Общината ще трябва да похарчи близо 30 000 лв. Но кметът подчерта, че тази сума е в пъти по-ниска от санкциите, които може да бъдат наложени на Общината след пет години, ако съоръженията са унищожени. А също ще спести средства на общинския бюджет за непрекъснато отстраняване на нанесените щети, за да не последват санкции от контролния орган по проекта.

Информацията от поставените камери ще постъпва в Областната дирекция на полицията  в Плевен. Кметът обеща да я предоставя и на медиите, за да я разспространят, с недеждата, че тази публичност ще възпре вандалите. Предвидени са и санкции за установените рушители на общинското имущество.

Ще припомним, че реализацията на проекта  „Организация на уличното движение с подобряване на физическата среда в град Плевен”  приключи на 15 юли т.г. Стойността му е за над 7 млн. лева и той включваше още  реконструкция на улиците „Хемус”, „Гренадерска” и „Георги Кочев”. По проекта беше изградена и  велоалеята.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...