Акценти
Начало / Здравеопазване / Близо 100 човека изследваха слуха си безплатно

Близо 100 човека изследваха слуха си безплатно

За втора поредна година Клиниката по ушни, носни и гърлени болести към УМБАЛ – Плевен организира Великденска благотворителна инициатива. Тази година в рамките на десет дни – от 2 до 12 април, специалисти от клиниката извършваха безплатно изследване на слуха на възрастни и деца над 5-годишна възраст.

Близо 100 човека се възползваха от тази възможност, съобщи началникът на клиниката доц.д-р Александър Вълков. На 42-ма от тях е предложено слухопротезиране, заради открити проблеми със слуха.

Благотворителната инициатива е посветена на 35 години научна, учебна и лечебна дейност в Клиниката по УНГ болести и премина под наслов „С благодарност и уважение към проф. д-р Тадор Маринов”, който е създател на лечебното заведение.

Днес в Клиниката по УНГ се проведе среща, на която екипът последователи и ученици на проф. Маринов отдадоха заслужена почит към своя учител.От седемте асистенти на проф. Маринов в Плевен, трима успешно са се реализирали в Германия и Англия, а  останалите четирима са ядрото на днешния екип на Плевенската клиника.

Доц. Вълков отчете, че, благодарение на утвърдените специалисти и подкрепата на ръководството на Университетската болница, Клиниката по ушни, носни и гърлени болести е достигнала 30 процента ръст на оборота, като през миналата година е утроен броят на пациентите за еднодневна хирургия. Като общият брой на пациентите за годината е бил 1 100. В момента броят на пациентите, настанени за стационарно лечение е 21 и от клиниката заявиха нужда от увеличаване на легловата база поне през летния период.

На срещата присъства съпругата на проф. Маринов, директорът на УМБАЛ – Плевен д-р Наташа Манева, шефове на клиники.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...