Акценти
Начало / Любопитно / Благотворителен концерт събра средства за лечението на сестричките Ванеса и Анджесика

Благотворителен концерт събра средства за лечението на сестричките Ванеса и Анджесика

благотворителен концерт

На  24 януари в Левски се състоя благотворителен концерт за лечението на шестгодишната Анджесика и осем годишната Ванеса, претърпели инцидент в ранна детска възраст –изгаряне на ръчичките и крачетата.

За колектива на ОУ”Х.Ботев” село Българене всеки ден е благотворителен, защото Ванеса е ученичка там , а сестричката й не се отделя от  нея и персоналът на училището се грижи за тях от дълго време .Случаят им става известен на широката общественост след предаването „Съдебен спор” по Нова ТВ ,след  участието на бащата, който отглежда децата, каза директорката на училището Мирела Пантелеева.

Тя благодари на колектива на училището, на ръководството на Община Левски,, на  всички, подали  ръка да помогнат  и обяви, че със събраните средства децата ще бъдат заведени на преглед при специалист в София.

За любов и добротворство призоваха организаторите и участниците  в концерта: Мирела Пантелеева, Бриана, Поли Паскова, Христо Косашки, Мажоретен състав –гр.Левски, танцова група при ОУ”Х.Ботев”с.Българене, Джулия Христова, карате клуб „Киокушин”-гр.Левски, малките слънчица Ванеса и Анджесика.

„Ако можех да имам едно магазинче с две полички, бих продавал…познайте какво? – Надежда! Надежда за всички.” Със стиховете  на Джани Родари сестричките благодариха на всички продавачи на надежда в този ден, и на тези ,които ще правят това и занапред ,защото” Всеки трябва надежда да има!”

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...