Акценти
Начало / Крими / Близо 43 процента разкриваемост на престъпленията отчитат полицаите в Червен бряг

Близо 43 процента разкриваемост на престъпленията отчитат полицаите в Червен бряг

полицай

През миналата година  в Червен бряг са регистрирани 697 криминални престъпления, от които са разкрити 42..55%, отчитат от Районното управление на полицията в Червен бряг. Близо 1/3 от престъпленията са били прекратени поради маловажност, липса на престъпление или частен характер. Останали за работа са 463, от тях са разкрити 197.  За сравнение през 2012 година регистрираните криминални престъпления са били 690, останали за работа са 531, разкритите са 197 или 37.10 % разкриваемост.
Разкриваемостта при тежки умишлени престъпления е 61.5% . Като полицаите са работили по 29 заявителски материала за извършени тежки умишлени престъпления, като са разкрити две убийства, един опит за убийство и пет грабежа.

През 2013 година структуроопределящи са престъпленията срещу собствеността на гражданите, сочи отчетът на РУП – Червен бряг. В сравнение с предходната година обаче кражбите са намалели с 39, като намалението при взомните кражби е по-чувствително – 24 по-малко в сравнение с 2012 г.

Образуваните през миналата година досъдебни производства са 504, от тях 466 по криминална линия и 38 – по икономическа линия. Броят на бързите производства е 84, а на незабавните  – 10. С мнение за повдигане на обвинение са приключили 189 производства, от тях 167 досъдебни производства по криминална линия и 22 по икономическа линия. При приключените бързи производства с мнение за повдигане на обвинение са 78, от тях 57 по криминална линия, 21 по икономическа линия.
Няма върнати от прокуратурата досъдебни производства, отчитат от полицията в Червен бряг.
Служителите от териториална полиция при РУП Червен бряг са работили и приключили 1144 преписки по сигнали и заявления на граждани и юридически лица. Съставили са 347 акта, от които 225 по Закона за движение по пътищата, 102 по Закона за българските лични документи и 15 за нарушения на нормативни документи. Приети са 256 граждани по различни поводи, от които са изслушани сигналите за нарушения и при необходимост са насочени към други компетентни органи.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...