Акценти
Начало / Култура / Библиотеката в Гулянци обогати фонда си

Библиотеката в Гулянци обогати фонда си

Библиотеката при НЧ “П. Р. Славейков” в Гулянци обнови фонда си от литература с над 300 нови тома. Проектът, с който читалището е кандидатствало за финансиране по програмата на Министерството на културата “Българските библиотеки – съвременни центрове за информираност и четене”, е на стойност 1 997 лв. Сред новите заглавия са “Голяма българска енциклопедия”, “Български хроники” на Стефан Цанев, речници, художествена литература, всички книги за извънкласно четене на учениците от 1-ви до 12 клас и още много атрактивни заглавия за малки и големи, обясни Малинка Таирова – гл. библиотекар.

През пролетта на тази година библиотечният фонд беше обновен с около сто тома изключително ценни книги чрез Националната дарителска  кампания “Книги за един милион”.

Освен да предлага на читателите си разнообразие от българска и световна литература, библиотеката в Гулянци развива и други дейности. Малинка Таирова редовно провежда съвместно с преподаватели от местното училище открити уроци и литературни срещи. По увлекателен и достъпен начин, чрез новите технологии, учениците научават повече за българските и световни творци или любопитни и важни факти от физиката, химията и другите науки.

Освен това, вече втора година библиотеката при читалище “П. Р. Славейков” е част от мрежата по Програма “Глоб@лни библиотеки – България”. Чрез нея, и дофинансиране от общинския бюджет, в детската читалня беше изградена компютърна зала с интернет достъп и пълно оборудване, с цел да се улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за местната общност.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...