Акценти
Начало / Общество / Белене днес отбелязва 54 години от обявяването му за град

Белене днес отбелязва 54 години от обявяването му за град

С тридневна празнична програма Белене ще отбележи 54 години от обявяването му за град. Честванията ще започнат тази сутрин с два спортни турнира – по волейбол, който се организира за първи път за празника на града, и по футбол за деца.

Официалното откриване на празниците „54 години Белене” ще е тази вечер, от 20.30 часа на площада в града. Преди това там ще бъде открита  пътуваща изложба на тема „Лагерът Белене 1949-1959 г.”.  След официалното откриване, в 21.30 часа, ще започне концертът на Нина Николина. В същия час на Спортен комплекс „Гигант” ще бъде открит МОТО РОК ФЕСТ, а пред Посетителският център на ПП „Персина” ще започне DJ парти с Николай Македонски – Бъката.

На 8 септември, събота, програмата ще започне в 10.00 часа с Детски празник пред ЦПЛР – Общински детски комплекс, и със срещи от турнира за деца „Беленски празници” с участието на отбори от Белене, Малчика, Гулянци и Никопол. Мачовете ще се играят на стадион „Гигант”. От 17 часа на стадиона ще започне срещата между отборите на Гигант” – Белене и „Устрем” – с. Крета.

В 11 часа пред сградата на Община Белене ще започне състезание по шах. В 18.00 часа, в Ритуалната зала на Община Белене ще бъде представена изложба на местни творци: Валя Петракиева, Светла Винчева, Росица Борисова-Икономо и Алек Миленов.

Вечерният концерт на площада в събота е на Михаела Филева и Кичка Бодурова.

На 9 септември ще бъде отслужена литургия за здравето и просперитета на Белене  в Църква „Св. вмчк Георги Победоносец”.

Празничната програма ще завърши с концерт на Ирина Флорин и Джена (площад „България”), който ще започне в 19 часа.

За откриването на празничните дни кметът на Белене Милен Дулев очаква да посрещне много гости. Поканени са  депутатите от Плевенския избирателен район и министри, делегация от побратимения на Белене  италиански град Вигонца, както и кметове на съседни общини.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...