Начало / Последни новини / Състезател на СКЛА Феникс 2004 с победа в маратон Via Pontica

Състезател на СКЛА Феникс 2004 с победа в маратон Via Pontica

Отлично представяне на атлета от плевенския СКЛА Феникс – Ивайло Вълев в трансграничния маратон между България и Румъния Via Pontica. Той спечели първото място в най-късата дистанция /13 км/. Иво остана недостижим за съперниците си с време 51:38 минути. Участието му в село Крапец, община Шабла бе част от подготовката и генерална репетиция за него преди най-големия старт за годината „Маратон София“, който ще се проведе на 14 октомври.

В същата дистанция на Via Pontica при жените победителка е Мая Петкова с време 1.38:47 часа.

Бягането на 21 км спечелиха Данчо Петров /1.21:28 ч./ и Кристияна Петкова /1.45:07 ч./.

Британецът Нейтън Флиър спечели трансграничния маратон. Уелсецът пробяга разстоянието от 42 км по черни пътища, заринати с пясък, за 3.17:30 часа. При жените победата е за Боряна Николчева с 4.01:02 часа.

Повече от 200 участници застанаха тази година на старта на третото издание на Via Pontica – единствения трансграничен маратон в България и в Румъния. Както всяка проява на клуб Зелена стъпка, целта на тази е да насърчава активния начин на живот сред природата, както и опазването на съхранените диви кътчета, каквито са плажовете по най-северната част на българското Черноморие.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...