Акценти
Начало / Последни новини / СКО Север с 14 състезатели и четири щафети в Стрелча

СКО Север с 14 състезатели и четири щафети в Стрелча

С 14 свои възпитаници /в индивидуалния старт на дълга дистанция/ и четири щафети ще участва плевенския клуб СКО Север в местност Скумсале – Киселица в град Стрелча. Там в два дни ще се проведе държавното първенство по ориентиране /мъже и жени – 21 години, младежи и девойки – 20 г./ и купа „Бегун“.

Лиляна Маринова /Ж-20/ и Здравко Христов /М-20/ ще представят плевенския клуб в първенството на младежите. В елита на жените и мъжете ще стартират съотборниците им Стилияна Димитрова, Мартин Минков, Мартин Василев и Милен Симеонов. СКО Север залага на две щафети при младежите и по една за жени и мъже. Класирали се на първите три места в отделните дистанции на първенството ще бъдат наградени.

Осем плевенчани ще участват в състезанието за купа „Бегун“. Двама са при момчетата до 14 години – Калоян Иванов и Здравко Колев, а Вилиана Гургурова е при момичетата. Четирима са във възрастовата група до 16 години – Катерина Минкова и Ива Кирова – момичета, Цветелин Велков и Никола Иванов – момчета. Паола Кръстева ще стартира в Отворения маршрут. Класирането е общо след събиране на времената от двата индивидуални старта. Отборният победител, носител на купа „Бегун” ще се излъчи на база индивидуалното класиране /без М/Ж10 и Оpen/ пропорционално на  завършилите участници в съответната група /например: I-място при 20 участници – 20 точки, II-ро място – 19 т., III-място – 18 т./.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...