Акценти
Начало / Здравеопазване / Без сериозни инциденти по празниците

Без сериозни инциденти по празниците

Сравнително спокойно са преминали Коледните празници в Плевенска област. Пациентите, преминали през Спешното отделение, дори са по-малко в сравнение с минали години, това съобщи началникът на отделението към Университетската многопрофилна болница д-р Петко Стефановски. Той добави, че за щастие не е имало и тежки катастрофи.

От полицията информират за обгазен при пожар мъж на 62 години. Инцидентът е станал на 26 декември в 9.04 часа в къща на улица “Неофит Рилски” в Плевен. Причината е най-често срещаната през есенно-зимния сезон – неправилно ползване на отоплителен уред. Повредени са каратаван 5 кв.м., домашно имущество, бяла, черна и компютърна техника. Пострадалият мъж е настанен в многопрофилната болница в Плевен, няма опасност за живота му.
В същия ден е съобщено за пожар в къща в село Стежерово, община Левски. Небрежност при боравене с открит огън е причина за огъня, който е опушил 50 кв.м. стени, изгорели са и мебели и домашно имущество.

С други 4 инцидента са се справили пожарникарите на 23 декември. при пожарите са повредени джип в село Санадиново, стопанска постройка в Долна Митрополия, Клуб на пенсионера в Славяново и вила в местността “Маркова могила” в Червен бряг. Причините за пожарите в едните случаи е късо съединение или неправилно ползване на отоплителен уред.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...