Акценти
Начало / Здравеопазване / Безплатни прегледи за глаукома организира Дамският клуб на Ротари – Плевен

Безплатни прегледи за глаукома организира Дамският клуб на Ротари – Плевен

дамски клуб ротари

Здравна беседа за профилактиката и ранната диагностика на очните заболявания при възрастните хора организира Дамският клуб към Ротари Плевен Центрум. Тя е част от цялостната програма на клуба, насочена към профилактиката на социално значими заболявания и ев унисон с тазгодишното мото на организацията „Ние, жените за жените“, обясни проф. Снежана Тишева, вицепрезидент на Дамски клуб Inner Wheel – България и миналогодишен председател на плевенската структура.

Здравната беседа ще се проведе на 5 юни от 19 часа в зала „Гена Димитрова” на Регионална библиотека „Христо Смирненски”. Лектор ще бъде проф. Чавдар Балабанов, който ще говори по проблемите на глаукома и катаракта на окото. А на 7 юни, събота, проф. Балабанов ще прави безплатни очни прегледи. Тъй като часовете вече са заети, на срещата ще обявим нова дата, за която желаещите ще могат да се запишат, информира Елена Станкева, секретар  на плевенския клуб.

Дамски клуб Inner Wheel – Плевен съществува от 8 години и е един от най-изявените сред общо 20-те в страната, подчерта проф. Тишева. В него членуват 13 дами, обединени от идеята за благотворителност и подпомагане на нуждаещи се социални групи, а също за оказване на подкрепа на млади таланти.

Досега клубът е организирал няколко срещи на здравна тематика, като акцентът е върху профилактиката на социално значими заболявания, като остеопорозата и сърдечно-съдовите заболявания. Имат планувани срещи със специалисти по кожни и неврологични заболявания . На 7 юли по покана на Дамския клуб  с лекция в Плевен ще гостува един от най-изявените специалисти по проблема на старческата деменция – проф. Лъчезар Трайков, съобщи в аванс проф. Тишева. Лекцията му ще започне в 12 часа в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център на Медицинския университет в Плевен.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...