Акценти
Начало / Общество / Безплатни консултации от юристи получават недоволни от сметките за ток и парно

Безплатни консултации от юристи получават недоволни от сметките за ток и парно

В приемната на гражданско движение ДНЕС в Плевен недоволните от сметките за ток и парно граждани вече могат да получат безплатни консултации от юристи-доброволци по всеки от конкретните казуси. Това обявиха от ръководството на движението.

Те допълниха, че броят на подадените в приемната жалби именно срещу високите сметки надвишава 100. Доброволците на ДНЕС коментират, че подобни документи получават ежедневно от недоволни от размера на получените фактури хора.

Приемната на ул. „Васил Левски” 192, ет. 4, офис 413 в Плевен ще работи и в почивните дни. Обаждания ще се приемат на горещия телефон 064/994699. От централата на ДНЕС обявиха и денонощен национален горещ телефон – 02/ 843 53, за жалби на граждани от нереални и надписани сметки за парно и електроенергия.
„Ако сметката ви е надписана, ако имате неясноти по фактурите, ако дължимите суми ви изглеждат нереални и се чувствате излъгани – потърсете ни”, призовават от движението. Те предупреждават, че ако сте получили огромна сметка, която не можете да платите, задълженията ви се натрупват и монополистът може да ви осъди дори без да разберете.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...