Акценти
Начало / Последни новини / Бегачи от над 30 клуба на старт в XXVI-ия мемориал Димитър Върбанов „Митето“ в Койнаре

Бегачи от над 30 клуба на старт в XXVI-ия мемориал Димитър Върбанов „Митето“ в Койнаре

Състезатели от над 30 клуба ще участват в XXVI-ия лекоатлетически мемориал Димитър Върбанов „Митето“ в Койнаре.

Традиционната надпревара /крос – кънтри/ е под патронажа на кмета на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов и ще се проведе на 22 септември от 10:00 часа. Стартовете са за всички възрастови групи – от деца до жени и мъже. Дистанцията на общия старт е 5000 метра.

Най-зрелищната се очаква да бъде битката при мъжете, където са най-добрите родни бегачи: миналогодишния победител в 12-километровата дистанция от СК Атлет /Мездра/ – Йоло Николов, Митко Ценов и Иво Балабанов. Голяма ще е интригата и при дамите където победителката от миналата година Маринела Нинева от Локомотив /Дряново/ пак ще се конкурира Радосвета Симеонова – Добруджа 99 /Добрич/ и спечелилата 6-километровото бягане при девойките Силвия Георгиева от Евър /Варна/. Сред фаворитите при юношите старша възраст са Трифон Илиев от Шумен и Иван Иванов от Суперспорт /Варна/.

Общият награден фонд е 6000 лева. Първите трима при момичета и момчета /родени 2005, 2006, 2007, 2008 и 2009 година/ ще бъдат наградени с медали, до шесто място с грамоти, рекламна тениска и предметни награди. Всички останали групи до трето място ще получат медали, до шесто място грамоти, рекламна тениска и парични награди.

Изминалите цялата дистанция – 5000 метра на финала получават медал и рекламна тениска.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...