Акценти
Начало / Общество / Басейните в региона – без забележки

Басейните в региона – без забележки

Всички регистрирани в област Плевен 12 плувни басейна са изправни, имат необходимата документация, осигурени са с медицински лица и с повишаването на температурите вече приемат посетители. Къпането е безопасно и няма риск за здравето на решилите да се разхладят и забавляват, съобщи д-р Нела Цецова от Регионалната здравна инспекция в Плевен.

В община Плевен за посетителите работят басейните в ЛВТ, в хотелите „Кайлъка” и „Орбита”, двата на Гривица и този на Васко Комитски. В Белене е открит също много хубав нов, в Левски работи общински плувен комплекс с голям и малък басейн, в Червен бряг пък може да се разчита на прохлада край малък и голям общински басейн и още един частен. Всички собственици са предоставили в РЗИ документите, доказващи качествата на водата. Миналата седмица пък инспекторите са направили контролни изследвания и никъде няма отклонения както по химични, така и по микробиологични показатели, така че басейните могат да се ползват спокойно. Освен това, са минали и няколко комисии с представители на съответната община и на Българския червен кръст.

„В началото на юни обходихме няколко пъти басейните, още в лошото време, с превантивна цел – да напомним как трябва да бъде открит сезона. Нито един басейн не е започнал работа без да е осигурил необходимите документи и да е доказал най-вече качествата на водата. Всички необходими изисквания и условия за съблекалните, за водата, медицинското обслужване, за наличието на спасители, ежедневните проби, които те трябва да си правят за доказване на качественото обеззаразяване на водата – всичко е спазено”, успокои още д-р Цецова.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...