Акценти
Начало / Общество / Бави се строежът на новата детска градина

Бави се строежът на новата детска градина

gradina- sega

Предварително обявеният срок за завършване на строежа на новата детска градина в Плевен – началото на тази година, явно няма да бъде спазен. Според договора с фирмата изпълнител „Хуфу”, строителството, което започна в края на юли миналата година, трябваше да приключи за 6 месеца, тоест в края на месец януари 2014 г. От етапът, в който се намира строителството е явно, че това трудно ще бъде осъществено.

На брифинг в края на миналата година кметът проф. Димитър Стойков заяви, че няма проблеми нито със сроковете на изпълнение, нито с качеството.

По план в новата детска градина ще бъдат разкрити 100 нови места в район, в който недостигът от детски заведения е осезаем. Средствата за строежа са от държавна субсидия. Сумата на договора между Община Плевен и фирмата изпълнител е 1, 4 млн.лв.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Мария Денева

    ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА НАШИТЕ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И СИГНАЛИ !

    КАК ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ С ЛЪЖИ , ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ И ГАРАНЦИИ ДИМИТЪР АТАНАСОВ – “ ЗАПАЛИ “ И ПЛЕВЕНЧАНИ СЪС СТРОЕЖА НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНА В ГРАДА !

    https://infopleven.com/след-шест-месеца-плевен-ще-има-нова-дет/

    http://www.posredniknews.com/site/biznes/uslugi/45516-stroezhat-na-detskata-gradina-varvi-no-nyama-nachin-da-zavarshi-do-mesetz

    НАГЛОСТ !!!

    http://posredniknews.com/site/component/content/article/127/42488-sled-6-mesetza-shte-imame-nova-detska-gradina-v-pleven?joscclean=1&comment_id=7894

    В Плевен обектът е в центъра на града и няма как да се скрием – всеки може да следи как работим и дали спазваме сроковете”, коментира Димитър Атанасов.

    ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯТА И СИГНАЛИТЕ ПОДАДЕНИ ОТ НАШИЯ РАЗСЛЕДВАЩ ЕКИП ДО МЕДИИТЕ И ОБЩИНАТА В ГР. ПЛЕВЕН ОТНОСНО СКАНДАЛНО-ИЗМАМНАТА ФИРМА „ ХУФУ “ ЕООД СПЕЧЕЛИЛА ТЪРГА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНА В ГРАДА !

    Уважаеми Дами и Господа ,
    Лятото на 2013г. Кмета на община Плевен – Димитър Стойков , сключи договор за изграждане на Нова детска градина със Софийската скандално-измамна фирма „ ХУФУ “ ЕООД .
    В множество публикации както в пресата в гр. Плевен така и в интернет пространството Кметът на града разясни параметрите на сключения договор както и ангажимента на строителната фирма обектът да бъде готов и предаден края на Януари 2014г.
    Същевременно със същите публикации с радостната новина за града и новата детска градина се появиха много сигнали за реномето на избраната строителна фирма , същата подведена под наказателна отговорност за печално известното „ Военно НДК “ в гр. София , за извършени документни престъпления за Сграда в кв. Драгалевци в гр. София , както и начина им на работа по отношение СРОКОВЕТЕ И КАЧЕСТВОТО НА ИЗПЪЛНЯВАНОТО ОТ ТЯХ СТРОИТЕЛСТВО .
    В последващи интервюта относно множеството сигнали, постъпили по повод фирмата, която спечели търга за изграждането на новата детска градина – “Хуфу” ЕООД, проф. Стойков изрично заяви : „ че стриктно ще се съблюдават качеството и срока на извършените дейности съгласно подписания договор. В потвърждение на това кметът съобщи, че е отказан аванс от 200 000 лв., поискан от фирмата, тъй като не е предвиден по договора. “ , както и , че периода за реализирането на проекта и неговото издаване от строителя ЩЕ БЪДЕ В СРОК ОТ ШЕСТ МЕСЕЦА – А ИМЕННО КРАЯ НА ЯНУАРИ 2014Г.
    Димитър Атанасов, управител на фирмата строител „ ХУФУ “ ЕООД лично гарантира тогава в интервю от 22.07.2013г. , че в рамките на шест месеца строителството на новото детско заведение ще приключи. „ Изготвили сме график на дейностите и и след шест месеца ще предадем готовия обект на Общината “ – заяви той .
    Нашият разследващ екип , който първи направи разкритията и ПРЕДУПРУДИ ОБЩИНА ПЛЕВЕН за неподходящия избор на строител , както и обвързаността на същия с компроментираната в миналото и печално известна фирма „ СИТИКОМ “ – излъгала стотици хора с недостроени жилища , търпеливо продължи да следи от близо строежа на детската градина . Ето и състоянието на строежа в снимки към дата 18.12.2013г.:

    От видяното на снимковия материал , САМИ МОЖЕТЕ ДА СЕ УБЕДИТЕ – В КОРЕКТНОТО СПАЗВАНЕ НА СРОКОВЕТЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА СТРОЕЖА , КАКТО И КОНТРОЛА ВЪРХУ САМИЯ НЕГО !
    На редовния брифинг на общината на 16.12.2013г. Кметът Димитър Стойков заяви : „ Няма проблеми нито със сроковете на изпълнение, нито с качеството при стоителството на детското заведение“ .
    Както се вижда от снимките, обаче, единият корпус не е вдигнат докрай. А предстои изграждане на стени, мазилка, поставяне на дограма и покрив, боядисване, оформяне на двор и прилежащите площи.
    Въпросите които безспорно трябва да бъдат зададени към Кмета на града и избрания от него строител относно случващото се при строежа на новата детска градина са :
    1. Г-н Стойков какво се случва , какво говорите – как така общината е спокойна и няма проблем със сроковете на изпълнение , при етапа и състоянието в което се намира в момента строежа ?
    2. Какво ще се случи когато края на Януари – Детската градина няма да бъде издадена от строителя ?
    3. Кога гр. Плевен ще получи своята нова детска градина ?
    4. Какво се случи с даваните от Вас и строителя обещания , уверения и гаранции за спазване на срокове ?
    5. Ако подвеждате обществеността на гр. Плевен за стриктното изпълнение на сроковете / които явно са нарушени /, то какво да си мислим за качеството – което също твърдите че е изрядно и контролирате ?
    6. При условие , че толкова уверено ИЗРИЧАТЕ ЕДНА НЕИСТИНА , трябва ли и във Вас гражданите на град Плевен да започнат да се съмняват ?
    7. Трябва ли да изискваме проверка от РО НСК – гр. Плевен да провери строежа , защото е известно , че служители на фирма „ ХУФУ “ ЕООД , вече СА ОБВИНЯЕМИ В ИЗГОТВЯНЕТО И ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ДОКУМЕНТИ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ И НЕИСТИНСКИ ТАКИВА – маниер на работа не само на един обект – С ЦЕЛ ИЗТОЧВАНЕ НА СРЕДСТВА ?

    Уважаеми Дами и Господа ,
    Надяваме се чрез Вас и с оглед горенаписаното проблемът който визираме в настоящето писмо да придобие публичност , за да може обществеността на гр. Плевен да получи адекватен отговор и разяснение относно случващото се със строежа на новата детска градина в града .

    P.S. – Една малка част от линкове намиращи се в интернет пространството потвърждаващи горецитираните факти :
    http://www.posredniknews.com/site/kultura/obrazovanie/42488-sled-6-mesetza-shte-imame-nova-detska-gradina-v-pleven
    https://infopleven.com/нова-детска-градина-отваря-врати-в-нач/
    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1119514
    https://infopleven.com/след-шест-месеца-плевен-ще-има-нова-дет/
    http://www.posredniknews.com/site/biznes/uslugi/45516-stroezhat-na-detskata-gradina-varvi-no-nyama-nachin-da-zavarshi-do-mesetz
    http://www.pleven.bg/новини/1863-стартира-изграждането-на-нова-детска-градина-в-плевен.html