Акценти
Начало / Политика / Амбицията на ВМРО е да консолидира в единен блок националистическите партии в страната

Амбицията на ВМРО е да консолидира в единен блок националистическите партии в страната

Нашата амбиция е на предстоящите парламентарни избори патриотичните партии и организации в страната да се явят с обща коалиция, която да е мощна алтернатива на досегашния модел на разграбване на страната. Това заяви в Плевен лидерът на ВРО Красимир Каракачанов, който участва в отчетно-изборната областна конференция на ВМРО – Плевен.

Към момемнта ВМРО има добра координация  с „Атака”, „Защита” и БНРП. Би било символно, ако съществуващите в страната пет-шест националистически организации, които говорят за консолидиране на нацията, успеят да се консолидират помежду си, каза Каракачанов. Знак, че това би могло да се случи, той открива в проведените вече общи мероприятия  срещу ислямския фундаментализъм и циганската престъпност. По този начин се пускат необходимите мостове за сътрудничество, подчерта лидерът на воеводите.

Според прогнозните социологически проучвания  между 12 и 15 процента от избиралите биха подкрепили подобна консолидация на националистически организации, което означава 34-35 депутати в следващия парламент.  Но за да се постигне, хората трябва да бъдат убедени, че това е алтернативата, подчерта Красимир Каракачанов.

Според него предстоящите избори ще преминат под знака на конфронтацията от една страна между ДПС и някои патриотични организации, а от друга страна –между управляващи и опозиция. Каракачанов прогнозира изостряне на етническото напрежение преди изборите, провокирано от лидера на ДПС, който открито защитава турски държавни позиции и тяхната неоосманска политика. „Целта да се създава такова етническо напрежение е много проста –консолидация на  турския вот, на който Доган разчита”, заяви Каракачанов.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...