Акценти
Начало / Крими / Намериха скрит в тенджера канабис

Намериха скрит в тенджера канабис

Служители на полицията в Никопол са открили канабис, скрит в тенджера. Това е станало вчера при претърсване на частен дом в село Санадиново.

Иззети са 188 грама суха тревиста маса, 3 стръка растения и полиетиленов плик с 14 грама суха тревиста маса, които при направения полеви наркотест са реагирали на канабис. Къщата е обитавана от 26-годишен плевенчанин. Мъжът има криминална проява за шофиране в нетрезво състояние.

На 23 ноември той бе задържан за осуетяване на полицейска проверка и незаконно притежаване на наркотици. Тогава около 7.00 часа полицаи са щурмували жилището му на улица „Люляк“ в Плевен за издирване на крадени вещи. Тогава, за да възпрепятства влизането на служителите, той е заключил врата и е изхвърлил в тоалетната канабис.

При влизане в жилището служителите на реда са намерили все пак тревистата маса. Веществото е иззето за експертизи. Първоначално извършителят беше задържан за 24 часа.

На 24 ноември с постановление на прокурор той е задържан за срок от 72 часа. За престъпление по чл.354, ал.3,т.1 от НК продължава работа.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...