Акценти
Начало / Култура / „Алис в страната на сънищата” ще омагьоса и малки, и големи плевенчани

„Алис в страната на сънищата” ще омагьоса и малки, и големи плевенчани

Трима млади и талантливи солисти, Плевенската филхармония, Общинската хорова формация „Гена Димитрова” и изявеният джазмен Любомир Денев – това са необходимите фактори, за да се състои вълшебството на мюзикъла „Алис в страната на сънищата“. Магията ще се случи в зала „Катя Попова” от 19 часа днес, 27 септември, а диригент е самият Денев.

Сандра

Сандра Петрова ще се трансформира в приказната героиня на Луис Карол Алис. Чаровната млада дама, която кипи от енергия, е завършила актьорство за куклен театър в НАТФИЗ в класа на проф. Дора Рускова. В момента играе в Националния музикален театър „Стефан Македонски“ в спектаклите „Аладин“ (в ролята на Женския дух), „Лелята на Чарли“ (в ролята на Енни Спетли), „Бал в Савой“ (като Дейзи Паркър). Играла е в спектакъла на Любомир Денев „Алис в страната на сънищата“ през 2012 (в ролята на Алис), а през 2013 участва като помощник-режисьор, хореограф, организатор и актриса в Независимия младежки проект „Алис в страната на сънищата“ (отново в ролята на Алис). Част е от актьорския екип на предаването „Бърколино“ по БНТ – в ролята на Бъркобунта. Там записва и множество песни за предаването.

Снима с екипа на „Аламинут“ в някои от предаванията им. Вокалистка е на група Pimp Switch Sequence, където пише текстове и музика. Занимава се и с дублаж. Вярва, че трябва да даде, за да получи, и не спира да дава.

денкоДенко Проданов, който ще видим в ролята на Рицаря в мюзикъла, завършва Националното училище по изкуствата „Добри Христов“, а в последствие учи класическо пеене в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.  Играе в спектакли на НМТ „Стефан Македонски“ – „Аладин“ (в ролята на Аладин), „Лелята на Чарли“ (в ролята на Чарли Уейкъм), Бал в Савой (в ролята на Селестен).

Изявява се и в постановки на Националната музикална академия – „Службогонци“ (в ролята на Хоров). Участва в Независимия младежки проект „Алис в страната на сънищата“. Обича изкуството, за да го обичате и вие!

След завършване на средното си образование в частна английска езикова гимназия „Британика” в град Бургас Петяuuuq Арнаудова е приета в Нов български университет – София, където се дипломира през 2012 г. с две специалности -„ Актьорско майсторство за драматичен театър“ и  „Дизайн и архитектура” – профил мода. Играе в театралните постановки „Три сестри” от Чехов (в ролята на Ирина), в „Стари времена”от Харолд Пинтер (в ролята на Ана), в „Сън в лятна нощ” от Шекспир (в ролята на Титания) и в „Домът на Берналда Алба” от Лорка (в ролята на Амелия, в партньорство с Цветана Манева) и др. В мюзикъла  „Алис в страната на сънищата” ще изиграе ролята на Царицата. Петя Арнаудова се снима в няколко филма, създава и костюмография за различни представления и ревюта: „Домът на Бернарда Алба”, „Barvie platform”, Трансформанс, Пътуване към …, Рок ревю и  др.

Джазменът, композитор и диригент Любомир Денев не се нуждае от представяне, още повече, че е добре познат на плевенската публика.

„Джордж Гершуин версус Денев“ е специалният концерт, с който Плевенска филхармония ще отбележи Деня на музиката – 1 октомври. В програмата са включени още „Рапсодия в синьо“ на Джордж Гершуин със солист и диригент Любомир Денев, както и „Кубинска увертюра“ от същия автор.

Алис

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...