Акценти
Начало / Последни новини / Александър Дяковски: Националният отбор може да се довери на Адриян Секулов в трудните моменти

Александър Дяковски: Националният отбор може да се довери на Адриян Секулов в трудните моменти

Баскетболистът от плевенския Спартак – Адриян Секулов ще защитава честта на България в европейското първенство за младежи /до 20 г./ в дивизия В, чийто домакин е Гърция. Гард/крилото е сред 12-те избраници на селекционера Божидар Гьорев. 19-годишния състезател направи силен сезон с екипа на плевенчани. Бе избран и сред десетте най-добри млади български баскетболисти за сезон 2015/2016 на НБЛ в анкетата „Рачо Колев – едно сърце, една игра”. Какво да очакваме от представянето на 179-сантиметровия баскетболист коментира треньора му в Спартак – Александър Дяковски:

„Адриян винаги играе с огромно себераздаване. Има огромен потенциал. Загатна за него в края на миналия сезон на НБЛ. Направи го на тази възраст, в най-решителните мачове – плейофите. Това показва, че е притежава стабилна психика и може да му се гласува доверие по всяко време дори и когато е най-напечено. Треньорът и съотборниците му в националния тим спокойно могат да разчитат на него в трудните моменти. Секулов няма да ги подведе“, категоричен е Дяковски.

На Евробаскет България е в една група с Хърватия, Босна и Херцеговина, Румъния и Словакия. Българският тим вече е в южната ни съседка. Утре е първата му среща, а съперник е Словакия.

Снимка: bball.bg

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...