Акценти
Начало / Общество / Плевен не успя да подобри температурния рекорд за 14 юли

Плевен не успя да подобри температурния рекорд за 14 юли

35.4 градуса са измерени днес в 16 часа в Плевен, в Кнежа термометърът е отчел – 35.3. Около тези стойности са градусите и в Ловеч (35.5), Велико Търново (35.7), Враца (35), Монтана (35.5), Видин (34.6).

Така днешният горещ юлски четвъртък не успя да подобри регистрирания температурен рекорд за 14 юли, който за Плевен е 37.5 градуса, отчетен през 2012 г. За Кнежа най-високата температура за този ден е измерена през 2008 г. – 36.8 градуса, научихме от Светослав Ботев, дежурен синоптик в НИМХ – филиал Плевен. Под най-високите стойности, измерени на този ден, са и градусите в останалите области, които се отчитат от плевенския филиал на НИМХ.

Промяна във времето ще започне още от полунощ, когато от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух. Промяната ще се усети най-напред във Видин където утре и в други ден ще има значителни по количество валежи. Очакват се те да бъдат около 20 л/кв.м. и в областта е обявен предупредителен жълт код. В Плевен захлаждането ще се усети по-осезаемо  в следобедните часове утре, когато се очакват и превалявания, но слаби – до 1-2 л/кв.м.

Утре минималните температури ще са в интервала 19-22 градуса, за Плевен – 22. Максималните ще са между 30 и 34 градуса, за Плевен – 33.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...