Начало / Образование / Академия „Уебрика” организира в Плевен безплатен курс по програмиране

Академия „Уебрика” организира в Плевен безплатен курс по програмиране

Първата по рода си ИТ академия в Плевен Webrika IT Academy организира безплатен курс по Frontend технологии. „Образованието трябва да бъде достъпно за всеки и затова планираме тази година да организира множество безплатни курсове по програмиране. Най-добре представилите се курсисти ще бъдат изпратени на интервю за работа при партньори на Академията ”, каза Георги Прусийски, управител на Уебрика.

Курсът покрива front end уеб програмирането с езиците HTML, CSS и Javascript. Курсистите ще имат възможност да  научит всичко необходимо за изграждането на визуалната част на един уеб сайт. Ще се запознаят със съвременните практики при създаването на модерни сайтове, как тези сайтове стават достъпни на мобилни устройства и кои са най-добрите подходи за различните проблеми при изграждането на потребителската част от един уеб сайт.

Продължителността на обучението е от 8 до 10 седмици, като занятията ще се провеждат два пъти седмично – вторник и четвъртък, от 18.30 до 21 часа.  Началото на първия курс ще е най-късно до края на месец февруари, точната дата се уточнява.

Изискванията  към курсистите са да имат основна компютърна грамотност,  да имат познания по английски език, които да им позволяват да намират  и възприемат информация и да разполагат с личен лаптоп.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...