Акценти
Начало / Култура / Адреналинката Яна с Twerk шоу  на фестивала на Балканската музика и кухня в Орешака

Адреналинката Яна с Twerk шоу  на фестивала на Балканската музика и кухня в Орешака

Днес продължава фестивала на Балканската музика и кухня. Сутринта ще започна с кулинарен конкурс за професионалисти и любители. Темата на конкурса бе „Балканска кухня“ в две категории „балканско основно ястие“ и „балканско мезе“. Всички ястия бяха оценявани по следните критерии: външен вид, вкус и аромат, оригиналност и атрактивност. Петър Михалчев, един от най-добрите шеф готвачи в България, които приеха с голямо удоволствие поканата за участие като жури на фестивала.

През деня днес ще има танцов уъркшоп, воден от хореографа на балет „Нова“ и водещят на фестивала – Тамара Кривлева. В него могат да се включат всички, които обичат да танцуват. Програмата продължава с нещо новаторско – турнир по табла. Записването за него ще става на място. Също ще има голяма награда, която ще бъде обявена в деня на турнира.

В късния следобед на сцената на фестивала на Балканската музика и кухня ще се качат няколко оркестри, които ще пренесат всички посетители в ритмите на балканската музика. Непосредствено преди втория грандиозен концерт на сцената ще качи най-новото за България Twerk шоу. То ще бъде направено от бившата адреналинка на „Господари на Ефира“ Яна Христова. Нещо ново, красиво и повдигащо адреналина!

На голямата сцена около 20:00 часа ще се качи Йордан Йончев-Гъмзата, заедно с неговия бенд Gamzata Brass Show или GBS. Гъмзата е подготвил специално шоу за публиката.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...