Акценти
Начало / Крими / Автобус с екскурзианти от град Искър се обърна на път към Боженци

Автобус с екскурзианти от град Искър се обърна на път към Боженци

Ученически автобус „Ивеко“ с плевенска регистрация се е обърнал край жп прелеза на село Съботковци, по пътя Габрово – Боженци. При инцидента, станал около 10.15 часа днес, няма сериозно пострадали, уточнява dariknews.bg.

В автобуса е имало 30 пътници, сред които и две деца, той е превозвал учители от град Искър, отиващи на екскурзия до Архитектурно-исторически резерват Боженци. Част от пътниците, както и двете деца, са прегледани от екип на Спешна помощ. Една от жените е с хематом на главата.

Със съдействието на Община Габрово групата е откарана в града, откъдето, след кратка почивка, в 13.00 часа отпътувала за град Искър с автобус на Общински пътнически транспорт.

По информация на водача на катастрофиралия автобус, на левия завой към прелеза отказали спирачките и машината се преобърнала на слога край пътя. Шофьорът не е употребил алкохол, е показала проверката на място с техническо средство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...