Акценти
Начало / Общество / Учител от Плевен с награда “Константин Величков”

Учител от Плевен с награда “Константин Величков”

Галина Трифонова – детски учител в ОДЗ № 7 “Снежанка” в Плевен е една от удостоените изявени учители от цялата страна с ежегодната награда “Константин Величков”. Призът беше връчен от министъра на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов по повод Деня на народните будители.

Плевенската учителка е номинирана в категорията възпитателна дейност, работа с родителите и обществеността, извънкласни занимания. Останалите категории са за работа с изявени и даровити деца и ученици и работа с деца със специални образователни потребности, както и постижения в методическата, творческата и иновативната дейност. Наградата “Константин Величков” се присъжда за постигнати високи резултати в професионалната дейност и за принос в развитието на българското образование.

Според регламента, началниците на регионалните инспекторати по образованието номинират по един учител в категория от област, работещи към момента в детски градини, училища и обслужващи звена, за удостояване с ежегодната награда. Комисия разглежда предложенията и ги прецизира в съответствие с критериите, заложени за съответната категория като постижения на учениците, издигане престижа на училището, прилагане на съвременни и иновативни методи на преподаване, работа с учениците в извънкласни и кръжочни форми и др.

Призът беше учреден в навечерието на Деня на будителите през 2005 год. Още тогава беше обявено, че наградата ще се връчва ежегодно на 1 ноември.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...