Акценти
Начало / Култура / Сашо Камбуров ще реди изложба в Карлово

Сашо Камбуров ще реди изложба в Карлово

Изложба Сашо Камбуров

Плевенският живописец и председател на Представителството на СБХ в Плевен – Сашо Камбуров, подготвя самостоятелна изложба в Карлово. Тя ще бъде представена в Арт център  „Орхидея” на 13 април от 18 часа.

Изложбата е част от  международния проект „Картина от мнозина”, който арт център „Орхидея” реализира от 2011 г. Неговата цел е да обедини творческите индивидуалности на безброй художници в една безкрайна картина, без ограничения в изразните средства и художествените похвати. Освен това дава възможност на  ценителите на изкуството да се запознаят със съвременните художници и тяхното творчество.

Част от проекта е и организирането на самостоятелни изложби на авторите, участвали в реализирането му. В миналогодишната „Картина от мнозина” участваха стотици художници от страната и чужбина. Плевенското присъствие са Сашо Камбуров, Майя и Данаил Ананиеви, Драгомир Райчев и Валентин Пацов.

картина от мнозина
Част от плевенските участници в „Картина от мнозина“ при представянето на проекта в Къщата на художниците в Плевен миналата година

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...