Начало / Икономика / Организират информационна среща за безработни, които подготвят проекти за собствен бизнес

Организират информационна среща за безработни, които подготвят проекти за собствен бизнес

На 1 юни, петък, от 10 до12 часа в конферентната зала на хотел „Ростов” ще се проведе информационна кампания по схема „Насърчаване стартирането на самостоятелна стопанска дейност – Компонент II” на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. В нея могат да участват безработни лица, които са завършили обучение по проекта или са консултирани и желаят да подготвят проект за започване на собствен бизнес.

По време на срещата, в която ще участват представители на Агенцията по заетостта, те ще могат да получат подробна информация за условията за кандидатстване за отпускане на средства за започване на бизнес по собствен проект.

За целта те трябва да са регистрирали своя фирма и да кандидатстват с проект от нейно име. Проектното предложение съдържа документи по образец, които могат да се изтеглят от сайта на Агенцията по заетостта. Безвъзмездната помощ, която се предоставя за одобрено проектно преложение, е в размер до 20 000 лв. Финансирането е  за осигуряване на първоначален стартов капитал за: обучение на персонал, първоначално закупуване на материали и оборудване за дейността на предприятието, осигуряване на разходите за трудови възнаграждения на самонаетото лице и на наетия персонал за не повече от 3 месеца.

Прочетете също:

Заместник областният управител на Плевен взе участие в среща с министъра на иновациите и растежа Александър Пулев в Габрово

Работим приоритетно да увеличим инвестициите в Северна България, която е нашият основен фокус. Това заяви ...