Акценти
Начало / Избори / Местни избори 2019 / Найден Зеленогорски: Победителят е ясен – това е г-н Спартански

Найден Зеленогорски: Победителят е ясен – това е г-н Спартански

Още в началото на кампанията от Местна коалиция „Демократична България – Обединение” (СДС, БЗНС) си поставихме цел – да подкрепим кандидатурата на Георг Спартански за втори мандат кмет на Плевен и да направим така, че той да спечели на първия тур. След дебатите, които се състояха, включително и днешния (бел.р. – по БТВ) за всички жители на плевенска община победителят е ясен – това е г-н Спартански. Ние, като политически сили и като избиратели, трябва да направим своето  усилие, за да свършат изборите още на първи тур. Това заяви Найден Зеленогорски на пресковнференция днес в пресклуба на БТА в Плевен.

По думите на Зеленогорски, позовавайки се и на социологическите проучвания, между 1 000 и 1 500 гласа ще решат избора на кмет на Плевен още на първия тур.

Той се обърна към кандидат-кметовете на ГЕРБ и БСП със съвет да се замислят много сериозно кой от тях ще отиде на балотаж, ако има такъв. „Виждам как услужливо си подават топката един на друг, но е добре да помислят за себе си и как да се отличат от другите, за да опитат да отидат на втори тур. Давам им безплатни съвети, макар да знам, че плащат огромни пари за пиари, но те не се справят добре. Не са добри и по отношение на посланията, които чух, как ще увеличават заплатите с 500 лв., и по отношение на стратегията им“, каза Зеленогорски.

Той посочи, че „всички са се обединили срещу г-н  Спартански, но голямата новина за тях е, че гражданите подкрепят г-н Спартански”.

Найден Зеленогорски допълни, че ще работят Георг Спартански да има голяма група общински съветници, която да бъде гръбнака на мнозинството в Общинския съвет. „Уверявам ви, че ако г-н Спартански получи стабилно мнозинство, съставено преди всичко със съветници, избрани с номер 68, това ще облекчи много неговата работа и ще даде много добри шансове за развитие на общината”, подчерта Зеленогорски.

Прочетете също:

Любка Александрова печели трети мандат в Левски

Любка Александрова (БСП) остава кмет на община Левски и през следващите четири години. На балотажа ...