Акценти
Начало / Крими / Късо съединение подпали къща в Деков

Късо съединение подпали къща в Деков

80 кв.м покривна конструкция и домашно имущество са изгорели при пожар в частна къща в село Деков, община Белене,съобщават от полицията. Сигнал за инцидента е подаден на 7 февруари около 02:45 часа. Пламъците са потушени от екип пожарникари от Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” Белене, пострадали няма. При първоначалния оглед е установено, че евентуалната причина за пожара е късо съединение. Нанесените на 40-годишния собственик щети са в процес на установяване.

Според статистиката на Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” късото съединение е сред най-честата причина за възникване на пожари с материални загуби през 2011 год.

Как да действаме при пожар?
1.Запазете спокойствие и не губете ориентация.
2. Затворете вратата на горящото помещение. Напуснете жилището по най-бързия начин и по най-краткия път. Не ползвайте асансьора никога, ако в сградата има пожар.
Обадете се на тел.112 и обяснете накратко къде е пожара, адрес и местоположение, какво гори, има ли хора в опасност. Предупредете съседите!

Ако е възможно, пристъпете към гасене. Ако нямате пожарогасител, използвайте вода, пясък, мокро одеяло.
Ако пътя за евакуация е блокиран, останете в стаята или в банята. Уплътнете пролуките около вратата при възможност с мокри чаршафи, кърпи, одеяла и други подобни. Покажете се на прозореца, за да бъдете забелязани.
Обяснете на пристигналите пожарникари накратко всичко, което знаете и им окажете съдействие. Всяка информация е важна!

Прочетете също:

Задържаха за 72 часа извършител на въоръжен грабеж в Горни Дъбник

В Районна прокуратура – Плевен се води досъдебно производство във връзка с извършен въоръжен грабеж ...