Акценти
Начало / Избори / Местни избори 2019 / Георг Спартански: Вярвам, че заедно ще постигнем още повече в следващите години

Георг Спартански: Вярвам, че заедно ще постигнем още повече в следващите години

Аз нямам друг господар освен гражданите на Плевен

 „Аз вярвам, че заедно можем повече и заедно ще  постигнем още повече в следващите години, защото имаме програма, защото знаем какво искаме, защото имаме подготвени стъпки в реализацията на тази програма. Реализацията на тези стъпки може да стане с вярата, с доверието, с подкрепата на гражданите. Защото заедно можем повече”, това каза кандидатът за кмет на Плевен Георг Спартански при закриване на кампанията си снощи в големия салон на ДКТ „Иван Радоев”.

Той подчерта, че човек трябва да има куража и доблестта да се изправи пред съда на гражданите, да отговаря за това, което е направил и да представи своята визия за бъдещето на Плевен. „Лесно е да  вървиш по отъпкани пътеки, когато зад гърба си усещаш мощното присъствие на една или няколко политически сили. Лесно е когато развържат чувала, за да купуват хората като добитък на цената на няколко килограма агнешко и след това ги колят като жертвени гергьовски агнета. Трудно е да запазиш достойнството си. Там, където силите не достигат,  ти помага вярата. А аз вярвам в по-доброто бъдеще на Плевен и вярвам в градивната сила на всичките десетки хиляди плевналии, с които днес заедно изграждаме новия Плевен. Вярвам, защото Плевен винаги е бил град на достойни хора”, каза Спартански.

 „Хората искат почтени, достойни, независими кандидати, които са обърнати с лице към техните проблеми и към техните очаквания. Те не искат кандидати, които са обърнати с гръб към тях и с лице, в позиция клекнал, към своите господари. Аз нямам друг господар освен гражданите на Плевен – защото те ти дават мандата, те ти дават своето доверие и ти нямаш право да го изхарчиш евтино заради угода на едни или други партийни, кланови, непублични интереси”, заяви Георг Спартански.

Той подчерта, че винаги е бил благодарен на демократичната общност както отдясно, така и отляво, и не дели хората на цветове, на вяра и етническа принадлежност, както  ще е и в следващия му мандат. „В тази тежка кампания, в която трябваше да понеса какво ли не гърба си, има една местна коалиция, която ме подкрепи безрезервно. Тя се състои от почтени хора, в която има букет от специалисти и професионалисти, доказани в своята област”, коментира подкрепата на Местна коалиция „Демократична България – Обединение” и отправи призив хората да гласуват с номер 68 за тях, ако смятат че са достойни за тяхната подкрепа. „Имам доверие в тях, вярвам в тях. И подчертавам, че, независимо от резултатите на вота, ще работя с всички, както съм го правил досега. Разчитам на всички компетентни, почтени, професионалисти, които ще попаднат в Общинския съвет, за да вървим напред и да оправдаваме обществените очаквания”, каза Спартански.

За финал Георг Спартански обяви, че „малко  е нужно, за да спестим на държавата разходи за втори кръг на изборите, но няма да има драма да положим усилия още една седмица”. „Аз вярвам, че крайният  резултат ще бъде такъв, какъвто  очакват гражданите на Плевен. Дотогава пожелавам с оптимизъм, с усмивка, с  добро настроение и със самочувствие от добре свършената работа в този един месец на активна кампания да изчакаме резултатите, да си стиснем ръцете и да се поздравим с успеха за Плевен.За мен е чест да бъда ваш кандидат, защото плевенчани са горди и достойни хора, аз вярвам в тях и вярвам, че заедно можем повече.”, обърна се към присъстващите Спартански.

Срещата завърши с изпълнения на квартет „ГеоМарЧаЛо”.

ПР материал

Прочетете също:

Любка Александрова печели трети мандат в Левски

Любка Александрова (БСП) остава кмет на община Левски и през следващите четири години. На балотажа ...