Начало / Спорт / Отборът на СОУ „Иван Вазов” трети на Държавното ученическо първенство по футбол

Отборът на СОУ „Иван Вазов” трети на Държавното ученическо първенство по футбол

От 31 май до 3 юни 2012 г. се проведоха финалите на Държавното ученическо първенство по футбол в гр. Долна баня, Софийска област. До финалите стигнаха петте отбора победители в зоналните състезания – „Лудогорец” – Разград, „Локомотив” – София, „Хебър” – Пазарджик, „Асеновец” – Асеновград, СОУ „Иван Вазов” – Плевен и отборът на домакините  СОУ – гр. Долна баня.

Състезанието се проведе в две групи, като жребият определи отборът на СОУ „Иван Вазов” да бъде в една група с отборите от Долна баня и Пазарджик. С два равни мача плевнският отбор се класира втори в групата, което го изправи срещу ученическия отбор „Лудогорец” – Разград в борба за трето и четвърто място. Резултатът от този мач е 2:1 в наша полза и с тази победа екипът на СОУ „Иван Вазов” се класира на 3 място в ученическия шампионат.

В крайното класиране на Държавното ученическо първенство отборите се подредиха както следва: 1 място – София, 2 място – Пазарджик, 3 място – Плевен, 4 място – Разград, 5 място – Асеновград, 6 място – Долна баня. С това класиране отборът по футбол на СОУ „Иван Вазов” е най-силен в Северна България сред ученическите отбори. Той записа в актива си цикъл от 13 футболни мача без загуба. Тези резултати бяха постигнати благодарение на усилията, дисциплината и уменията на момчетата от отбора на СОУ „Иван Вазов” с треньор Продан Лазаров. Достойното представяне е в резултат на грижите и подкрепата на ръководството на училището и лично на директора Димитър Митев.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...