Начало / Култура / Изложби, концерти и представяне на книги през новата седмица в Плевен

Изложби, концерти и представяне на книги през новата седмица в Плевен

Разнообразни културни мероприятия очакват плевенчани през новата седмица. Културният календар на Община Плевен за следващата седмица включва изложби, концерти и представяния на книги.

Началото на културната програма ще бъде поставено в понеделник  с пролетен концерт за деца в неравностойно положение, част от пътуващия детски фестивал „Като звездите”.  Той ще се състои на 21 март от 16:30 ч. в зала „Катя Попова”.

На 23 март, сряда“ от 15:00 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев“ ще се състои представяне на творчески портрет на поетесата Детелина Павлова. На същата дата Галерия 13 гостува на Арт център – Плевен с творби от 24 художника. Началото на изложбата ще бъде в 18:00 ч..

Юбилеен рецитал и представяне новата книга „Гонг и тишина” на Христина Комаревска е предвиден за 24 март, четвъртък, от 16:30 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев“. От 17:30 ч. същия ден в Камерна зала ХГ „Илия Бешков” ще се състои изложба Живопис на Илиян Ангелов.

Премиерен спектакъл „Женско царство” на Плевенската Драма е планиран за 25 март, петък, от 19:00 ч. в ДКТ „Иван Радоев”.

Седмицата ще завърши с концерт на клуб по китара „Живи струни” с ръководител Любомир Анов. Той ще се проведе на 26 март, събота, от 11:00ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев“.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...