Начало / Икономика / В община Левски недоволни от новото разписание на БДЖ

В община Левски недоволни от новото разписание на БДЖ

Новото разписание на БДЖ лиши десетки жители на общините Левски и Павликени с удобен влак до Плевен. Това стана ясно от предаване на БНТ, след като хората са потърсили съдействие за решаване на проблема им. Хората са недоволни както  от новото разписание на БДЖ, така и от това, че скачат двойно разходите им за транспорт. От години стотици жители в областта пътуват с международния влак Москва – София, но той вече е с променен маршрут и за тях става неизползваем.

Сега хората са принудени да ползват ускорени бързи влакове, за които плащат по-скъп билет. Неудобство идва и от това, че ще се налага да чакат по-дълго на гарата, тъй като влаковете пристигат в Плевен час и половина по-рано.

От БДЖ са обяснили за БНТ, че международният влак Москва – София е с променен маршрут, а алтернатива за пътуващите става новият бърз влак Русе – София. Обещават цената да бъде намалена, за да не ощетява редовните пътници. Засега няма информация за промяна на часовете на движение на влаковете. От БДЖ допълват, че още в средата на лятото са изпратили писма до всички общини с информация за актуализацията на влаковете, за да може да предложат своите корекции в разписанията. Реагирали са обаче едва 18 общини, като исканията на всички са били удовлетворени.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...