Акценти
Начало / Политика / Румен Петков: Да се кажат имената на магистратите, които бавят дела

Румен Петков: Да се кажат имената на магистратите, които бавят дела

„Представихме се успешно на изборите в област Плевен. Тук са едни от най-високите ни резултати в страната”, коментира зам.-председателят на АБВ Румен Петков в пресклуба на БТА. Той отчете сериозен ръст в броя на избирателите, на фона на политическата обстановка в страната. „Заявявам, че водехме най-евтината и най-чистата кампания в страната във всяко отношение”, категоричен бе Петков.
На срещата с медиите присъстваше и областният координатор на партията Цветан Антов, който също посочи, че са имали един задоволителен резултат, макар че е очаквал той да бъде по-висок. От 15 януари до 15 април ще се проведе отчетно-изборна кампания на национално ниво и тогава ще проличи категорично как са преминали изборите.
Амбицията е за доизграждане на структурите и подготовка за президентските избори, посочи от своя страна Румен Петков. „България се нуждае от стабилност, а ние имаме сериозен проблем с инвеститорите”, отбеляза зам.-председателят на АБВ. Той допълни, че едни предсрочни избори, предвид икономическото състояние на страната, ще се отразят зле на инвестициите. В тази връзка Петков настоя да се отменят санкциите за Русия, защото това е опасно за нашите пазари. В момента Русия проучва сериозно заместителите на българските фармацевтични продукти, а 33% от родната производство на лекарства е именно за руските пазари.
2016-а ще е много тежка година за енергетиката на страната ни, коментира още Румен Петков. Той допълни, че е само въпрос на време е да бъде произнесена осъдителна присъда на България заради АЕЦ „Белене”. Сумата, за която става дума, е в размер на 1 млрд. и 100 млн. евро, които ги няма планирани в Бюджета.
Коментар бе направен и за съдебната реформа, която според Петков трябва ефективно да се противопостави на корупцията. „Много са тежки проблемите в гражданското и търговското право. Затова ще бъдем критични към министъра на правосъдието”, категоричен бе зам.-председателят на АБВ. Той допълни, че е необходимо да се кажат имената на магистратите, които бавят делата, за да се знае заради кого данъкоплатците бъркат в джоба си, за да обезщетяват престъпници. Според него това е начинът да се спре умишленото забавяне на дела от определени магистрати, както и положителна стъпка към съдебната реформа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...