Акценти
Начало / Общество / И новото, и старото депо в Плевен ще се използват за домуване на тролейбусите

И новото, и старото депо в Плевен ще се използват за домуване на тролейбусите

На пресконференция в Община Плевен днес бяха представени изпълнените строително-монтажни работи по компонент 2 – „Изграждане на ново тролейбусно депо – инженеринг” в рамките на проект „Интегриран градски транспорт на Плевен”. По думите на управителя на „Тролейбусен транспорт” ЕООД Плевен инж. Ангел Несторов, ще се използват както старото, така и новоизграденото депо. Градът ни е на първо място в страната по отношение на използване на екологичен транспорт – с над 92% покритие с тролейбуси в обществения транспорт.

Новото депо е с капацитет 70 места за домуване на подвижния състав, разположено е на терена срещу МБАЛ „Св. Панталеймон” в ж. к. „Дружба”. Стойността му е 6 959 886 лв. с ДДС. Общата площ на депото е 13 275 м2. Подходът към него се намира на ул. „Александър Малинов”, по която минава трасето на тролейбусни линии №5 и №8, което позволява безпрепятствено прибиране и излизане на тролейбусите. Разгърнатата застроена площ на сградите е 2 750,97 м2. Оформени са 2 745 м2 зелени площи, като 473,20 м2 са заети от дървесна растителност.
На терена са изградени: контролно-пропускателен пункт и администрация, контролно-технически пункт и механизирана мивка, сервизно хале, бояджийно-тенекеджийно помещение, площадка за паркиране на тролейбусите с покрити паркоместа.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...