Акценти
Начало / Общество / Няма данни за критични нива на водните обекти в Плевенско

Няма данни за критични нива на водните обекти в Плевенско

 

Няма данни за засегнати населени места и за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях към 16 часа днес, информират от Басейнова дирекция „Дунавски район“ гр. Плевен. Няма данни за критични водни нива в язовирите – тe разполагат със свободни обеми за поемане на високи води.

По данни на оперативните дежурни в областните, общинските администрации и дежурните на РД “ПБЗН“ през изминалото денонощие, вследствие на падналите валежи във водосборите на реките, се наблюдава повишение на водните им нива на територията на Басейнова дирекция „Дунавски район“ гр. Плевен (БДДР-Плевен), при което водните течения протичат в речните легла. Към момента няма получени сигнали за критични водни нива и опасност от наводнения от речните течения.

Язовирите, които са определени в предаварийно състояние са под постоянно наблюдение и няма получени сигнали за критични водни нива.

Към 14.30 часа на 28 ноември за река Дунав в българския участък няма постъпили сигнали за критични ситуации, свързани с водното ниво на реката и вредното въздействие на водите.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...