Начало / Последни новини / Клуб „Север” отпразнува 60 години спортно отиентиране в Плевен

Клуб „Север” отпразнува 60 години спортно отиентиране в Плевен

60 години спортно ориентиране в Плевен бяха отпразнувани днес от клуб „Север”.  В зала „Катя Попова” се събраха почитатели на този вид спорт на възраст от 9 до над 80 години. Официални гости на събитието бяха председателят на Федерацията по ориентиране проф. Атанас Георгиев, председателят на ТД „Кайлъшка долина”  доц. д-р Венци Росманов, представителят на Министерство на младежта и спорта за регион Плевен Атанас Кършев, завеждащият спортния отдел на Община Плевен – Таня Митранова, Венко Николов и едни от участниците в първото състезание, сред които и Христо Недялков – майстор на спорта по туризъм.

ориентиране годишнина

„В нашия спорт няма възрастови граници. Състезателите са от 10 до 90-годишни“, сподели Петър Иванов, председател на клуб по спортно ориентиране „Север”. Той обясни още, че на днешната дата се отбелязва организирането и провеждането на първото окръжно първенство по туристическо ориентиране в парк „Кайлъка“ през 1955 година. В него се включват отбори от Плевен, Ловеч, Червен бряг, Свищов и Троян.

ориентиране годишнина

Мултимедия от началото на ориентирането в града и доклад за участниците в различни състезания бе представен пред гостите на тържеството. В празничния ден бяха наградени ветерани, деятели и изявени състезатели от последните 10 години.

ориентиране годишнина

ориентиране годишнина

 

Христо Недялков
Христо Недялков

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...