Начало / Последни новини / Плевенчанинът Мариан Марков е амбициран за победа на Световните игри на Спешъл олимпикс

Плевенчанинът Мариан Марков е амбициран за победа на Световните игри на Спешъл олимпикс

Единадесетокласникът от  ПУ „П.Р. Славейков” – Мариан Марков, е уверен и спокоен преди предстоящия старт на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс – Лос Анжелис 2015. Това заяви на пресконференция състезателят, който ще представи Плевен и страната ни в състезанията по боче.

На пресконференция днес в заседателната зала на Областна администрация заместник областният управител Красимир Иванов пожела високи постижения, увереност и смелост в пътя към победата на Мариан, който е единственият участник от Плевен в Световните игри в Лос Анжелис.

Мариан се занимава с боче от 11 години. За него победата не е самоцел и нe е свързана с излишно напрежение, а успехът идва, когато го заслужиш.

„Уверен съм, че Мариан заслужава да победи и да ни зарадва с медал, както това направи неговата сестра Петя през 2011 година”, каза Красимир Иванов.

Даниела Димитрова, национален треньор по боче изрази увереност, че Мариан е отлично подготвен и готов да спечели златен медал от игрите, ако не в индивидуалните състезания, то в игрите по двойки. Тя обаче не спести огорчението си, че Община Плевен е отказала да подпомогне финансово участието на нашия състезател. Чувстваме се малко самотни в нашия град, каза Даниела Димитрова.

Българската квота за участие в Световните летни игри Спешъл олимпикс се състои от общо 23 състезатели. Очаква се в Лос Анжелис да пристигнат над 7 000 състезатели с интелектуални затруднения от 177 държави.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...