Акценти
Начало / Общество / Още една група тръгва от 1 април в новата детска градина

Още една група тръгва от 1 април в новата детска градина

нова детска градина

От 1 април още една група с деца ще започне своята подготовка в новопостроената детска градина „Приказен свят“ в Плевен. Това съобщи пред медиите кметът на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков. От месец март в градината е настанена една група, която беше преместена от филиала на „Щастливо детство”, която от години се помещава в два апартамента.

Кметът на Плевен обяви, че имат готовност вече и с третата група, а четвъртата най-вероятно ще започне на есен, тъй като трябва да бъдат групирани по възраст децата и да бъдат преразпределени.

Все още единственият проблем е, че Общината ще трябва сама да поеме разходите за градината до края на годината, тъй като средства за нея в държавния бюджет не са предвидени. Още на предходни срещи с медиите той сподели, че в най-добрия вариант субсидия може да бъде получена през второто полугодие при актуализация на държавния бюджет. Но за получаване на средствата, трябва да са набрани децата и да се покаже от коя дата те посещават детската градина и със задна дата ще бъдат преведени парите от държавата. В най-лошия вариант средствата ще бъдат преведени в края на годината, поясни кметът, въпреки всички Общината ще поеме издръжката на детското заведение за този период.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...