Акценти
Начало / Здравеопазване / Единствената в страната симулационна система за естествено раждане представиха днес в Медицинския в Плевен

Единствената в страната симулационна система за естествено раждане представиха днес в Медицинския в Плевен

Медицински  университет - симулатор раждане

Във Факултет „Здравни грижи”  на Медицински университет – Плевен днес официално беше открит новият и с най-модерно оборудване учебно-практически кабинет за нуждите на обучението на студентите от специалностите „Акушерка” и „Медицинска сестра”.  Кабинетът разполага със симулационна система на майка и новородено и модел за неонатологични грижи, които засега са единствени в страната. Новата зала с най-съвременното оборудване за обучение на студентите  е осигурена с финансовата подкрепа на Ротари клуб – Плевен, които са дарили на университета 20 000 лева.

симулатор раждане

Съвременната тренировъчна апаратурата ще даде възможности за обучение по грижи за пациента – превръзки, поставяне на инжекции, обработване на дихателните пътища и сърдечно-белодробна вентилация; обучение по акушерски техники и грижи – палпация на плода по време на бременност, разширение на маточната шийка, вагинално раждане, патология на раждането, обясни д-р Светлозар Стойков, ръководител на катедра „Акушерски грижи” . Моделът за неонатологични грижи представлява новородено в цял ръст за обучение по реанимация на новороденото; аспирация на дихателните пътища; интубация и др.

проф. Томов - плакет

Новооборудваният модерен кабинет по сестрински и акушерски грижи беше  открит от ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов и президента на Ротари клуб – Плевен  и Михаил Михайлов. След което проф. Томов връчи плакет на Ротари клуб – Плевен и благодарествено писмо за успешното партньорство.

студенти акушерство

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...

2 коментари

  1. Такива новини много ме радват! Докторите, които избират да избягат в чужбина казват, че не го правят толкова за пари, а заради възможността да се развиват и обучават там. И то е нормално да искаш да си в крак с новите технологии и да имаш възможност да ги практикуваш!

  2. Такива новини много ме радват! Докторите, които избират да избягат в чужбина казват, че не го правят толкова за пари, а заради възможността да се развиват и обучават там. И то е нормално да искаш да си в крак с новите технологии и да имаш възможност да ги практикуваш!