Акценти
Начало / Спорт / 115 отбора в надпревара за регионалната купа на Ариана аматьорска лига

115 отбора в надпревара за регионалната купа на Ариана аматьорска лига

Днес в спортен комплекс „Атлетик” в Плевен беше даден стартът на петото регионално издание на националния турнир Ариана аматьорска лига. За титлата в Плевен се състезават 115 любителски отбора с общо 1 150 футболисти аматьори. Надпреварата ще продължи до неделя – 3 юни, когато ще бъде излъчен и шампиона на града. Две игрища в комплекс „Атлетик” ще посрещнат всички срещи от турнира, а за безпроблемното провеждане на двубоите ще се грижи екип от 8 съдии и 2 делегати от БФС.

Честа да направи първият удар по топката и така да сложи началото на турнира се падна на зам.-кмета Антон Босилков. Преди с вещина да шутира футболното кълбо той пожела спортментска игра и успех на всички отбори. „Нека най-добрият отбор от регионалния къг да представи добре Плевен в националния кръг за купата на Ариана аматьорска лига”, каза Антон Босилков.

Тридневната надпревара започна с мачовете на „Сторгозианците” срещу „Таралежите” и „Акулите” срещу „Титан”.

За титтлата на Плевен ще се състезават отбори с оригинални имена, като „Бригада Сухи гърла“, „Циклон В“, „Дознателите“, „Бабаковска лавина“, „Гевреците“, „Все едно“, „Куците коне”, „Теменужка” и „Дворецът“.

Финалният мач за излъчване на шампиона на Плевен ще се играе от 17.30 часа в неделя.

Ариана аматьорска лига се провежда за трета поредна година. Турнирът се провежда в 8 града на България в периода април-юли, а регионалните финалисти ще представят своите градове на големия финал през лятото.

И през тази година голямата награда за националния шампион на Ариана аматьорска лига е демонстративен мач срещу професионалния шампион на България за сезон 2011/2012  – отборът на „Лудогорец“.

Освен това във всеки град ще бъде връчена специалната награда „талант на турнира“. Най-перспективните млади състезатели са оценявани от официалните спортни лица в края на всеки местен турнир. Осемте таланта-победители от всеки град, ще се съревновават помежду си на големия финален турнир на Ариана, за титлата национален талант на Ариана Аматьорска Лига 2012“. Победителят ще прекара пробен период в лагера на шампиона „Лудогорец“ и ще се бори за възможността да стане професионален футболист.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...