Акценти
Начало / Политика / Цветко Цветков: Промяна в екипа на Сергей Станишев трябва да има

Цветко Цветков: Промяна в екипа на Сергей Станишев трябва да има

Цветко Цветков

Според председателя на общинската структура на БСП в Плевен – Цветко Цветков, са наложителни промени в екипа под Сергей Станишев. „Там има хора, които от дълги години са се сраснали и пречат с присъствието си. В известна степен те са отговорни за някои от кадровите недомислия при назначенията в Плевен, предоставили сфери на влияние на нашите коалиционни партньори. Като това недобро балансиране във взаимоотношенията при назначенията, доведе до създаване на впечатлението, че в Плевен управлява другата политическа сила. Ако Сергей Станишев не разбере това и не направи промени, за да пресече тези практики, ще се наложи да изпие горчивата чаша докрай” – това коментира Цветко Цветков пред журналисти днес по повод провелия се вчера пленум на НС на БСП.

Общинският председател на БСП  изтъкна, че не са притеснени от това, ако предсрочните парламентарни избори са още през юли.Юлските избори не ни плашат. При всички случаи ще е необходима много по-добра мобилизация. Вече сме започнали разговори с партийния актив. Най-важното е да не допуснем разколебаване от недоброто представяне. Трябва ни увероност и ние я имаме, и трябва да я предадем на хората, с които работим. И да атакуваме смело предстоящите избори”, заяви Цветков и допълни, че имат достатъчно подготвени хора, които да включат в листите за народни представители.”Всички са притеснени от ранни предсрочни избори.Защото искането на предсрочни избори беше единствено с цел да падне главата на Сергей Станишев. Е, ще трябва да се изчака краят на мандата му”, заяви Цветков.

Във връзка с предстоящия вот Цветко Цветков обърна внимание на създалата се порочна практика на купуване на  гласове, която може да се окаже изключително опасна за следващите парламентарни избори. Той изтъкна, че е  необходима законодателна промяна и промяна в действията на институциите, които следят това да не се случва. Цветков подчерта, че в този смисъл предложението за задължително гласуване е резонно, защото така в известна степен ще се обезсмисли купуването на гласове. Очаквам, че срещата при президента на 17 юни ще даде яснота  по тези проблеми и се надявам, че участниците ще подходят национално отговорно, каза той..

„Впечатлен съм от ясната позиция на председателя Сергей Станишев, че народът трябва да реши и да даде политическата сила на която и да е партия да извърши промените, които хората искат. Това трябва да стане в обстановка, в която няма да се допусне парите, корпоративния вот да са доминираща сила. Даже призовавам ръководствата на политическите партии в община Плевен  да излязат на политическия терен на новите избори без пари, така както БСП го направи на тези избори. Да излезем с политиките си, с недемагогските си обещания, да излезем със силни личности  в листите и да водим дискусията какви промени и кои хора да ги реализират в новия парламент, за да може да се върви напред. Надявам се това да стане”, обяви Цветко Цветков..

На въпрос притеснява ли се от отлив от БСП  и на искане на оставки по места, Цветко Цветков отговори, че що се  отнася до  общинската структура на БСП в Плевен не вижда да има нагласа за искане на оставки. „Що се отнася до случая с Иван Дачев, който официално обяви, че минава към АБВ, трябва да е ясно, че той много отдавна не е радетел на БСП в Плевен. Години наред той е човекът за изпълнение на вътрешнопартийни поръчки на Румен Петков. Тази линия  на поведението му никога не е била в интерес на плевенската общинска организация. Аз съм много благодарен на Иван Дачев, че не харесва  работата на местното ръководство на БСП. Чувствата ни са взаимни. Иван Дачев има своя път на развитие и не мисля, че ще има голям отлив от БСП , заради това че той е отишъл в лагера на хората, където винаги е бил”, заяви Цветков.

Той направи и една любопитна прогноза за бъдещ нов лидер на БСП, след като изтече мандата на Сергей Станишев. „Имаме една силна колода дами, в която лично аз на първо място слагам Илияна Йотова. Също много силна е колодата и на мъжки кандидатури. Но при всички случаи  партийните структури ще направят своите предложения и при всички случаи няма да застанем само зад едно име”, обясни председателят на общинската структура на БСП в Плевен Цветко Цветков..

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

4 коментари

  1. На Цветко в наше село го нариат „Цветко Сливата“ .

  2. Драго Ванков

    Най големия отлив в страната от БСП е в Плевен . И причината е бруталния дементен партиец Цветко

  3. Иван Дачев

    Цветко няа ак да говори добри думи за мен . Той е в БСП от 5-6 години . Бе заразал Партията до момента в който се убеди , че плюейки Румен Петков и други водещи социалисти на национално ниво вот Певен , ще бъде осребрен от бандата на Станишев . И това се случи. Участие в борд . 5000 лева , всеки месец ,без да си мръдне пръста . Работата му е да храчи по мен , Румен и други социалисти и бивши социалисти . . Господ вижда !

  4. Бойко Петров

    Цветко е толкова прост , толкова много прост