Акценти
Начало / Икономика / И плевенчани на протестния митинг на „Напоителни системи” в София

И плевенчани на протестния митинг на „Напоителни системи” в София

Национален митинг – протест организират днес в София браншовите синдикати в „Напоителни системи” ЕАД към КНСБ и КТ“Подкрепа“. Причината е неизплатеникнсб трудови възнаграждения. Към митинга ще се присъединят и около 50 човека от „Напоителни системи” – Плевен, научихме от Янчо Андонов, председател на КНСБ – Плевен. От синдикалната организация също ще подкрепят с присъствие протестиращите работници от фирмата.

Протестният митинг под наслов „Бъдещето на Напоителни системи“ ще започне в 11 часа пред Министерството на земеделието и храните.

Междувременно вчера стана ясно, че Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинения на изпълнителния директор на „Напоителни системи“ ЕАД – Стайко Ганчев и на членовете на борда на директорите на същото дружество – Георги Харизанов и Радослав Чеглайски за съзнателно сключване на неизгодна сделка. Тримата са задържани за 72 часа. Прокуратурата ще поиска да им бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщават от БТА, позовавайки се на информация от пресцентъра на прокуратурата.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...