Акценти
Начало / Общество / Новият сезон на протестите в Плевен започна

Новият сезон на протестите в Плевен започна

Едва десетина души, между които и две момиченца,  се бяха събрали в 18 часа пред паметника на площад „Свобода” в Плевен, за да се присъединят към националния протест срещу войната в Сирия. Предварително обявеното място – прощад „Възраждане”, беше променено, заради друго събитие там, заявено много по-рано.

Всеки от участниците носеше плакат с призив против военна намеса в Сирия и против намесата на страната ни във военен конфликт там. Ако България вземе страна в този конфликт, каквито индикации има, няма да е добре за всички нас, изрази позицията им Георги Георгиев от Граждански контрол – Плевен, организатор на протеста  тук. Валери Илиев от същата организация допълни, че протестират, защото не искат Сирия да бъде  поредната жертва на диктата, който се налага на суверенните държави.

От Граждански контрол – Плевен заявиха, че всяка вечер ще се събират в центъра на Плевен, за да отстояват позицията си.

Малко по-късно на обичайното място – пред Областната управа, плакати изнесоха и протестиращите срещу правителството на Орешарски.  След кратката почивка, докато парламента не работеше, те  възнамеряват отново всяка вечер да излизат с искане за оставка. Възобновяват и събирането на подписи за оставката на правителството на Пламен Орешарски. Тя стартира няколко дни преди да излязат в почивка  и вече има над 200 събрани подписи в Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...