Акценти
Начало / Общество / Публична покана за сформиране на Обществен съвет отправя областният управител

Публична покана за сформиране на Обществен съвет отправя областният управител

Областният управител Илиян Йончев отправя публична покана за сформиране на Областен обществен съвет, съобщават от пресцентъра на Областната администрация в Плевен. Той се създава в изпълнение на управленската програма на Правителството за подобряване на социалното положението на българските граждани, на бизнес-средата и демократизиране на управлението, като целта е прозрачност и достъпност до информацията за работата на държавната администрация, съобщават още от пресцентъра.

Публичната покана е отправена до всички неправителствени организации, младежки организации, професионални сдружения и обединения, имащи отношение към развитието на област Плевен във всички сфери и направления. Покана за участие е отправена и към медиите.

Желаещите да се включат в Обществения съвет могат да подадат заявление по образец в деловодството на Областна администрация- Плевен на адрес: пл. „Възраждане” №1. Срокът е  до 31 юли 2013 г. Желаещите  могат да предложат и проект на Устройствен правилник за организацията и дейността на обществения съвет. Той ще бъде разгледан на учредителното събрание. Съставът на Областния съвет ще бъде отворен и към него ще могат да се присъединяват организация и след посочения срок.

Публичната покана, заедно с образец на заявлението са публикувани на интернет-страницата на Областна администрация – Плевен. Заявления могат за се изпращат и по електронна поща на e-mail: [email protected] .

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...