Акценти
Начало / Спорт / Злато и бронз за състезателите на карате клуб „Спартак – Плевен”

Злато и бронз за състезателите на карате клуб „Спартак – Плевен”

Плевенските участници в състезанието в Бургас

Четирима състезатели на карате клуб „Спартак – Плевен” участваха в първенство с международно участие, което се проведе на 20 и 21 юли в Бургас в памет на Сенсей Ассай, създател на организацията  IJKA и  70- годишния юбилей на шефа на организацията-Садашиге Като.

„Организацията IJKA е създадена са цел да обучава, а не да развива състезателния аспект на карате и затова състезания се провеждат много рядко, като последното беше през 2009 г. в Унгария”, разказа Милена Кирниколова, председател на карате клуб „Спартак Плевен”.  По традиция състезанията се организират в рамките на семинар, за да позволят на участниците да приложат придобитите умения.

Състезанието се провежда по правилника на традиционно карате-до ИППОН (да убиеш с един удар). В състезанието са включени и срещи по кумите на ветерани над 40 г. възраст, които са сред най-атрактивните.

България участва с  64 състезатели,  като състезателите на Карате клуб „Спартак-Плевен” спечелиха  3 медала -1 златен и 2 бронзови.

Световен шампион на организацията при 14-15 годишни кадети стана Кристиян Петракиев – ученик на Спортното училище. Той победи всичките си опоненти , а най –добрата му среща завърши с победа за 40 секунди.

При 12-13 годишните юноши Тодор Тодоров спечели бронзов медал, другото бронзово отличие е за Габриел Колев  при 16-17 г. младежи. Той също е възпитаник на Спортното училище.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...