Начало / Здравеопазване / Три плевенски отбора начело в областното състезание по първа помощ

Три плевенски отбора начело в областното състезание по първа помощ

Областно състезание на ученическите екипи по първа помощ се проведе вчера в Център за работа с деца – Плевен, съобщават от БЧК – Плевен.  В него участие взеха осем екипа от училища в област Плевен. Целта на състезанието е участниците да демонстрират придобитите по време на обучението си знания и умения за оказване на първа помощ, които несъмнено ще са им от полза в реални ситуации, каквито животът може да поднесе, коментираха организаторите. Те допълват, че благодарение на обучението на ученическите екипи за първа помощ много младежи проявяват интерес и стават членове на МБЧК.

По време на състезанието всеки от екипите премина през четири пункта – тест „Общи знания за Червения кръст/ Червения полумесец“, тест по първа долекарска помощ, реанимация и практически ситуации.

След оспорвано съревнование между екипите, на първо място се класира отборът на ОУ „Климент Охридски” – Плевен. На второ място е отборът на ОУ „Цветан Спасов” – Плевен, на трето – отборът на ОУ „Д-р Петър Берон“, Плевен

Обучители на екипите от община Плевен бяха доброволци от БМЧК – Плевен. Първенците в състезанието с обучители Невена Петкова и Стела Тодорова ще имат честта да представят област Плевен в националния кръг на юбилейното 30-то издание на състезанието, който ще се проведе в НУЛЦ на БЧК – с. Лозен.

Събитието беше обезпечено с частна линейка, като участниците имаха възможност да се запознаят с оборудването и звуковата сигнализация на медицинското превозно средство.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...