Начало / Последни новини / Хандбалният Спартак разби Локо /ГО/, но съдиите го спряха срещу Етър

Хандбалният Спартак разби Локо /ГО/, но съдиите го спряха срещу Етър

Победа, загуба и второ място в класирането. Това е равносметката на плевенския Спартак от втория турнир на мъжката Б група, който се проведе във Велико Търново.

Селекцията на треньора Йонко Вутов направи всичко на терена в двата си мача, но странични фактори повалиха тима от лидерската позиция. Спартаковци започнаха с изразителен успех над горнооряховския Локомотив – 22:13. Те доминираха тотално през цялото време. Взеха първата част с 12:7. Във втората шибнаха още 10 гола в мрежата на съперника. Отличен дебют за привлечения от НСА /София/ десен гард Николай Недялков. 8 попадения реализира бившия капитан на младежкия национален отбор на България /до 21 г./. Адмирации за треньора, който пусна в игра петима 16-годишни – Анатоли Велев, Кристиян Андреев, Браян Йорданов, Цветомир Цанов и Николай Георгиев. Юношите не го подведоха, напротив представиха се перфектно.

Във втората среща плевенския тим излезе срещу домакините от Етър. Мачът започна добре за Спартак, който водеше в резултата и в 8-ата минута съотношението бе 6:4. След това обаче започна „наказателната акция“ на реферите срещу гостите. На три пъти отсъжданията им стопираха голови атаки с несъществуващи нарушения в нападение. В същото време „болярите“ реализираха три бързи контраатаки и направиха обрат в резултата – 7:6. До края на полувремето спартаковци изоставаха с 2-3 гола, а почивката дойде при 13:11 за Етър. През второто полувреме хандбалистите от Плевен опитаха да направят обрат, но не стана, защото съдиите позволиха на съперника да играе грубо в защита. Вутов осъзна, че няма да допуснат отбора му да спечели и отново пусна на терена петимата юноши. Силно за тима игра Ангел Тошев, който реализира 7 гола – 4 от дузпи и 3 пъти завърши успешно атаки. Търновлии спечелиха с 22:18.

Те оглавиха класирането, а Спартак е на второ място.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...