Акценти
Начало / Последни новини / Хандбалистите на Полюс ТМ с три победи в Плевен

Хандбалистите на Полюс ТМ с три победи в Плевен

Юношите младша възраст на плевенския Полюс ТМ вече са лидер в класирането. Селекцията на Антония Георгиева и Светослав Стоянов-Чослата се изкачи на първото място след като спечели с лекота зоналния турнир по хандбал. В залата на Медицински университет /МУ/ – Плевен домакините взеха и трите си мача. Най-сериозен отпор им даде едноименния тим на град Левски, който досега бе водач в класирането. Плевенчани обаче го повалиха с 13:9. На почивката резултата бе 6:3.

Срещу Септември /Гложене/ интригата изчезна още през първото полувреме, което приключи 8:1 за Полюс ТМ. Последният съдийски сигнал прозвуча при 15:5.

Третата среща на плевенския отбор бе само за протокола. Съперникът Дунав /Белене/ въобще не успя да се противопостави и отнесе – 0:14, като първата част изоставаше с 0:8.

Перфектен на вратата на Полюс ТМ бе Георги Ненов – спаси 7 дузпи, както и много стрелби от 6-ия метър и далечно разстояние.

Много силно включване в защита на съотборниците му Александър Цанов, Трифон Кирилов, Румен Ангелов, Стилян Петров и Галин Христов.

Голмайстор на турнира е плевенчанина Иван Петков с 14 попадения. Именно той беше определен за най-добър хандбалист на България и стана голмайстор на сезон 2017-2018 г., в който Полюс ТМ е шампион на страната за момчета до 14 години.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...